#Skägg100 – låt våra skägg få växa i 100 dagar

Tommie Ohlsons fina skägg
Jag har länge drömt om att själv skaffa det där stora skägget som Tommie har på bilden. Det där skägget som är fyrkantigt och som når ner en bit på bröstet. Jag har varit på god väg några gånger men har alltid trimmat ner skägget till den längd som bilden här under visar.

Gunnar Barks skägg

Några få tillfällen har jag även rakat av mig skägget helt och förlorat all min kraft.

I går började jag min bloggresa med 100 inlägg under 100 dagar. Och varför inte samtidigt köra 100 dagar utan att raka mig?

Så får det bli. Har svårt att tänka mig samma gensvar som Fredrik fick med #blogg100 men den som känner för det får självklart haka på. Blir vi en handfull så är det alltid något. Kanske blir vi skäggvänner för livet?

Reglerna för #Skägg100 är enkla:

  • #Skägg100 startar idag den 24 januari och går i mål den 4 maj (lagom till att värmen kommer för den som tycker att det blir för vamt med ett stort skägg).
  • Tagga varje inlägg du gör med #skägg100 om du lägger ut bilder på skägget på Twitter eller bloggar om det. (Du behöver inte blogga eller twittra om ditt skägg varje dag.)
  • Det är ok att ansa och trimma för att hålla ett snyggt skägg. Dock ska skägget över denna period bli längre. Se bilden här under.
  • Det finns inga krav på hur långt ett skägg ska vara (ett kort skägg är också ett skägg).
  • Det är ok att starta från slätrakat och det är ok att starta från stort skägg. Alla får vara med.
Kenneth Grönwalls skägg
Här är ett exempel där Kenneth Grönwalls skägg har ansats samtidigt som det har behållit längden. Den vänstra sidan visar före och den högra sidan visar efter.
Skägg förenar. Skägg är gemenskap.

Tack till @tommieohlson och @kentsonic för lån av skäggbilderna i inlägget.

25 thoughts on “#Skägg100 – låt våra skägg få växa i 100 dagar

  1. Nämen det här får man ju försöka hänga på! Det har blivit ett rätt rejält skägg nu sedan slutet av sommaren, och man undrar ju vad som händer på 100 dagar till.

  2. Jag är med, men startade för snart 2 år sedan. Tänker inte klippa skägget förrän vårt land slutat exportera vapen. Per capita är vi största exportören och om vi räknar vanligt ligger lilla vi på 8e plats.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *