Twitter – gör så här

Registrera din profil
Registrera ett konto på Twitter.com. Utnyttja möjligheten med att beskriva vem du är eller vad du är intresserad av. Det underlättar för de som ska följa dig om de snabbt får en inblick i din mening med att finnas på Twitter. Lägg upp en bild på ditt ansikte och ändra din bakgrund för att göra din profil mer personlig. Är ni ett företag som twittrar tillsammans med ett och samma konto är just bakgrunden en bra möjlighet till att få plats med bilder och kort info som presenterar personerna som sköter ert gemensamma twitterkonto.

Skräddarsy ditt nätverk.
När ditt konto är registrerat och din profil känns fulländad kan du börja leta efter personer, företag eller organisationer som du vill följa. Du blir då en ”follower”. Kanske läser du någon blogg där skribenten även visar sig finnas på Twitter. Du lär inte missa uppmaningen av bloggens innehavare att även följa han eller henne på Twitter. Hittar du de där första du vill följa så finns där garanterat fler som är intresserad av samma ämne. Var inte rädd för att bli en follower. Blev det inte som du tänk dig är det bara att sluta följa.

Verktyg som hjälper dig
Det smidigaste sättet att sköta ditt twitterkonto på är att använda sig av ett program. Jag själv använder TweetDeck som funkar till PC, Mac och Iphone. I ett program är det lättare att bevaka de man följer och du missar heller inte om du blir omnämnd.

Twitterspråket
Ett inlägg kan bestå av 140 tecken. Om du vill ge de som följer dig möjligheten att sprida ditt meddelande vidare måste du lämna plats för minst de tecken som upptas av RT, ditt namn och två mellanslag. Tänk på att inte ha för långt namn som upptar tecken.

RT – Reetweet. Du skickar vidare någon annans meddelande.
@ – skrivs framför någons namn för att bilda länk till det kontot.
D – Direct Message – använd när du diskuterar något som bara rör dig och den andra parten.
# – Bildar en länk av ordet som följer. Exempelvis #iranelection. Funkar ungefär som ett rum där ni pratar om samma ämne. Läs mer om detta på http://weconverse.com/vad-ar-en-hashtagg

Inte allt överallt
Det finns flera tjänster som kopplar ihop Twitter med andra konton. Något som jag ofta tycker blir galet. Få uppskattar autogenererade meddelanden som presenteras på flera olika sidor. Var närvarande på Twitter när du är på Twitter. Skicka inte heller ut varje tweet på Facebook av samma anledning.

Att bara använda Twitter till att beskriva sin status, exempelvis ”är på möte” eller ”sitter och mailar” är att inte ta till vara på de möjligheter som finns. Twitter är en bra kanal att använda sig av om man vill diskutera och ställa frågor och ge svar. Det fina är att allt sker öppet så att andra kan ta del av informationen och ge sig in i samtalet. Ta vara på möjligheten att bygga ett nätverk runt dig med personer över hela världen.

Följ mig på Twitter nu!

3 thoughts on “Twitter – gör så här

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *